Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli chilli con carne w wersji wegetariańskiej. Prosto i pysznie w dodatku wege i bezglutenowo
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
W osolonej wodzie gotuję fasolę Jaś do miękkości. Ja preferuję gotowanie w tej samej wodzie w której się moczyła. W sklepach można teraz nabyć fasolę już namoczoną. W czasie gotowania należy uważać aby woda się nie wygotowała i nie należy tez jej zbyt dużo nalewać. Przed gotowaniem zalewam tak aby 2-3 cm przykrywała fasolę. Kiedy fasola się gotuje przygotowuję warzywa. Wszystkie należy pokroić w drobna kostkę , kolendrę posiekać.
Na rozgrzanym oleju na patelni przysmażam wrzucając kolejno cebulę , por potem marchewkę z selerem, paprykę. Na końcu wrzucam cukinię.
Do ugotowanej fasoli wrzucam warzywa, pomidory, przecier pomidorowy. Czarna fasolkę odsączam na sitku z zalewy i dodaję do Jaśka. Wszystko ładnie mieszam, doprawiam do smaku solą odrobina pieprzu i papryką. Teraz musi się jeszcze poddusić ok. 10 minut. Podaję gorące z pieczywem ziarnistym. Smacznego :)