Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli chilli con carne w wersji wegetariańskiej. Prosto i pysznie w dodatku wege i bezglutenowo
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 962
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 962
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
W osolonej wodzie gotuję fasolę Jaś do miękkości. Ja preferuję gotowanie w tej samej wodzie w której się moczyła. W sklepach można teraz nabyć fasolę już namoczoną. W czasie gotowania należy uważać aby woda się nie wygotowała i nie należy tez jej zbyt dużo nalewać. Przed gotowaniem zalewam tak aby 2-3 cm przykrywała fasolę. Kiedy fasola się gotuje przygotowuję warzywa. Wszystkie należy pokroić w drobna kostkę , kolendrę posiekać.
Na rozgrzanym oleju na patelni przysmażam wrzucając kolejno cebulę , por potem marchewkę z selerem, paprykę. Na końcu wrzucam cukinię.
Do ugotowanej fasoli wrzucam warzywa, pomidory, przecier pomidorowy. Czarna fasolkę odsączam na sitku z zalewy i dodaję do Jaśka. Wszystko ładnie mieszam, doprawiam do smaku solą odrobina pieprzu i papryką. Teraz musi się jeszcze poddusić ok. 10 minut. Podaję gorące z pieczywem ziarnistym. Smacznego :)