Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli chilli con carne w wersji wegetariańskiej. Prosto i pysznie w dodatku wege i bezglutenowo
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
W osolonej wodzie gotuję fasolę Jaś do miękkości. Ja preferuję gotowanie w tej samej wodzie w której się moczyła. W sklepach można teraz nabyć fasolę już namoczoną. W czasie gotowania należy uważać aby woda się nie wygotowała i nie należy tez jej zbyt dużo nalewać. Przed gotowaniem zalewam tak aby 2-3 cm przykrywała fasolę. Kiedy fasola się gotuje przygotowuję warzywa. Wszystkie należy pokroić w drobna kostkę , kolendrę posiekać.
Na rozgrzanym oleju na patelni przysmażam wrzucając kolejno cebulę , por potem marchewkę z selerem, paprykę. Na końcu wrzucam cukinię.
Do ugotowanej fasoli wrzucam warzywa, pomidory, przecier pomidorowy. Czarna fasolkę odsączam na sitku z zalewy i dodaję do Jaśka. Wszystko ładnie mieszam, doprawiam do smaku solą odrobina pieprzu i papryką. Teraz musi się jeszcze poddusić ok. 10 minut. Podaję gorące z pieczywem ziarnistym. Smacznego :)