Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami trzeba zrobić obiad błyskawicznie i wtedy sprawdza się przepis na fasolkę po bretońsku. Tym razem dla odmiany dodałam nie tylko fasolkę ale i cieciorkę - warto spróbować.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 160
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 506
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 160
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 506
Składniki
Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie kroimy kiełbasę w talarki i również podsmażamy. Odcedzamy na sitku cieciorkę i 2 rodzaje fasoli, wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Dodajemy pół butelki passaty pomidorowej lub słoik przecieru pomidorowego.Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i szczyptą ostrej papryki. Chwilkę gotujemy i gotowe. Pożywny obiad w kilka chwil.