Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie sezon na kapustę trwa w pełni, polecam wykwintną wersję wielkiego gołąbka.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 121
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 130
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 106
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 121
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 130
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 106
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Składniki
Właściwie faszerowaną kapustę przygotowuje się jak gołąbki. Jedynie ryż jest ugotowany, ponieważ nie miałby dostatecznej ilości wilgoci podczas pieczenia. Ryż smaży się z posiekaną cebulą i czosnkiem i przyprawami. Podlewa się woda i gotuje pod przykryciem do miękkości. Ostudzony ryż doprawiony do smaku miesza się z mięsem mielonym- łyżeczka na pół kilo mięsa, i z koperkiem
Kuleczkę mięsa obkłada się zblanszowanymi liśćmi kapusty, potem znowu warstwa mięsa i kapusta.
Sos pomidorowy, na oliwie szkli się cebulę, czosnek, dodaje obrane i posiekane pomidory, gdy się rozpadną doprawia się oregano, bazylią, solą, chili i opcjonalnie octem balsamicznym, jeśli sos jest zbyt mało kwaśny. Zostało mi trochę farszu więc dołożyłam papryki do pieczenia. Kapusta wyszła dosyć spora, wiec całość piekłam 1,20`- 1,30` Pierwszą godzinę pod przykryciem kawałka papieru do pieczenia. Wyszła wyborna!
Smacznego :)