Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 4045

Dodano:

Odsłon: 2815

Nadzienia do papryk można spotkać różne. Głównie na bazie mięsa mielonego. Nadzienie z wędzonej ryby i kaszy bije jednak te nadzienie na głowę.

Składniki

  • Papryka czerwona- 3 szt.
  • kasza pęczak- 1 szklanka
  • Cebula czerwona- 1 szt.
  • Czosnek- 2 ząbki
  • pstrąg wędzony- 1 szt.
  • Oliwa z oliwek -- 4 łyżki
  • Natka pietruszki- 1 pęczek
  • Cytryna- 1 szt.
  • Bułka tarta - 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowana papryka

Przygotowanie

  1. Kaszę pęczak ugotuj według przepisu na opakowaniu. Rybę pozbaw ości, podziel na mniejsze części. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pietruszkę drobno posiekaj. Kaszę wymieszaj z cebulą, pietruszką i rybą. Dodaj oliwę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Papryki poprzekrawaj na pół. Od środka posyp solą i pieprzem. Napełnij farszem. Wierzch posyp tartą bułką. Piecz w 180 stopniach C przez 30-45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 sierpnia 2017 O tak, z rybką coś podobnego robiliśmy i potwierdzam, że bije na głowę farsz z mielonego :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń