Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem i ryżem to pyszne danie dla całej rodziny. Przygotowałam całą blachę żółtych podłużnych papryczek. Starczyło na dwa dni. Danie proste, a smaczne. Podaję składniki na całą blaszkę faszerowanych papryk, można zmniejszyć o połowę ilość składników, jeśli nie potrzebujemy tak dużej ilości. Ja nafaszerowałam w sumie 24 papryczki, ale ich ilość wiadomo, że będzie zależała od ich wielkości.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4593
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34327
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2034
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113724
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4593
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34327
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2034
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113724
Składniki
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę smażymy
Ostudzony ryż łączymy ze zmielonym mięsem
Do ryżu i mięsa dodajemy cebulę, drobno pokrojoną ostrą papryczkę oraz pokrojone suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy
Papryki myjemy, ścinamy górę i czyścimy środki z pestek
Każdą paprykę faszerujemy przygotowanym farszem
Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na ok 1 godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Pod koniec pieczenia blaszkę wyjmujemy i papryki posypujemy startym serem. Zapiekamy jeszcze ok 10-15 minut. Ja posypywałam szersze końce z widocznym nadzieniem
Podajemy z ulubionym sosem