Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane warzywa są świetnym pomysłem na letnie obiady. Gdy za oknem ukrop i żar leje się z nieba nie ma się najmniejszej ochoty na stanie przy garach i gotowanie. Papryki faszerowane robi się bardzo szybko i łatwo, można je nadziewać na różne sposoby. Ja dzisiaj przedstawiam Wam jeden z nich :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
1. Grzyby mun zalewamy zimną wodą i moczymy ok 15 minut, a następnie kroimy w drobne słupki. Batata obieramy i również kroimy w bardzo drobne słupki (najpierw w cienkie plastry, a później w słupki). W dużym rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy bataty. Podsmażonego ziemniaka przekładamy do miski. 2. W tym samym naczyniu smażymy również mięso doprawione solą, pieprzem i papryką wędzoną. Gdy będzie już gotowe, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, passatę pomidorową, grzyby mun, ugotowany wg przepisu ryż, sos piri - piri, sos sojowy i bataty. W razie potrzeby całość doprawiamy solą i pieprzem. 3. Od papryk ścinamy górę, wydrążamy środki i oczyszczamy. Każdą paprykę mocno nadziewamy farszem i przykrywamy odkrojoną częścią. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wodą do wysokości ich przecięcia. Pieczemy ok 1 godziny w 200*C. SMACZNEGO :-)
zdj
zdj
zdj