Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, efektowne i smaczne.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 274
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1701
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 274
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14496
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1701
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16669
Składniki
Drobno pokrojone warzywa wymieszać z 1 żółtkiem i tartą bułką.
W filecie z indyka wyciąć kieszeń (w środku). Mięso wewnątrz i na zewnątrz posolić, posypać pieprzem i tymiankiem.
Kieszeń napełnić warzywami, zaszyć lub zamknąć wykałaczką.
Obsmażyć ze wszystkich stron i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pół godziny w temperaturze 200 stopni. Ostudzić.
Na ciasto francuskie wyłożyć resztę mieszanki warzywnej, przyprawić. Na wierzchu ułożyć pierś indyka, zawinąć. Posmarować rozbitym żółtkiem i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć na blachę spłukaną zimną wodą.Piec ok 25-30 minut w piekarniku, w temperaturze 210 stopni.
Kroić na plastry. Podawać ze świeżym groszkiem i miniaturową kukurydzą. Smacznego.