Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, efektowne i smaczne.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Drobno pokrojone warzywa wymieszać z 1 żółtkiem i tartą bułką.
W filecie z indyka wyciąć kieszeń (w środku). Mięso wewnątrz i na zewnątrz posolić, posypać pieprzem i tymiankiem.
Kieszeń napełnić warzywami, zaszyć lub zamknąć wykałaczką.
Obsmażyć ze wszystkich stron i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pół godziny w temperaturze 200 stopni. Ostudzić.
Na ciasto francuskie wyłożyć resztę mieszanki warzywnej, przyprawić. Na wierzchu ułożyć pierś indyka, zawinąć. Posmarować rozbitym żółtkiem i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć na blachę spłukaną zimną wodą.Piec ok 25-30 minut w piekarniku, w temperaturze 210 stopni.
Kroić na plastry. Podawać ze świeżym groszkiem i miniaturową kukurydzą. Smacznego.