Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, efektowne i smaczne.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 69
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 228
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2532
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 676
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 69
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 228
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2532
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 676
Składniki
Drobno pokrojone warzywa wymieszać z 1 żółtkiem i tartą bułką.
W filecie z indyka wyciąć kieszeń (w środku). Mięso wewnątrz i na zewnątrz posolić, posypać pieprzem i tymiankiem.
Kieszeń napełnić warzywami, zaszyć lub zamknąć wykałaczką.
Obsmażyć ze wszystkich stron i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pół godziny w temperaturze 200 stopni. Ostudzić.
Na ciasto francuskie wyłożyć resztę mieszanki warzywnej, przyprawić. Na wierzchu ułożyć pierś indyka, zawinąć. Posmarować rozbitym żółtkiem i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć na blachę spłukaną zimną wodą.Piec ok 25-30 minut w piekarniku, w temperaturze 210 stopni.
Kroić na plastry. Podawać ze świeżym groszkiem i miniaturową kukurydzą. Smacznego.