Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, efektowne i smaczne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 266
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 61
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17021
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 352
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 266
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 61
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17021
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 352
Składniki
Drobno pokrojone warzywa wymieszać z 1 żółtkiem i tartą bułką.
W filecie z indyka wyciąć kieszeń (w środku). Mięso wewnątrz i na zewnątrz posolić, posypać pieprzem i tymiankiem.
Kieszeń napełnić warzywami, zaszyć lub zamknąć wykałaczką.
Obsmażyć ze wszystkich stron i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pół godziny w temperaturze 200 stopni. Ostudzić.
Na ciasto francuskie wyłożyć resztę mieszanki warzywnej, przyprawić. Na wierzchu ułożyć pierś indyka, zawinąć. Posmarować rozbitym żółtkiem i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć na blachę spłukaną zimną wodą.Piec ok 25-30 minut w piekarniku, w temperaturze 210 stopni.
Kroić na plastry. Podawać ze świeżym groszkiem i miniaturową kukurydzą. Smacznego.