Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mielone w chińskim wydaniu
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 13
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 13
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4086
Składniki
Ciasto na naleśniki: mąkę wymieszać z jajkiem, wodą mineralną i mlekiem za pomocą miksera; ciasto odstawić na ok. 30 minut do spęcznienia mąki;
Obrać marchewki i pokroić w cienkie słupki, por w grube plasterki, a kapustę w paseczki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Nałożyć mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie dodać pokrojone wcześniej warzywa. Przyprawić sosem sojowym ciemnym, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Przygotować drugą patelnię na naleśniki.
Mięso wraz z warzywami wymieszać z kiełkami i sosem chili. Następnie rozłożyć farsz na naleśnikach i złożyć na pół albo zawijać według własnego uznania :) Na koniec wystarczy posypać zrumienionym sezamem. Smacznego!