Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mielone w chińskim wydaniu
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Ciasto na naleśniki: mąkę wymieszać z jajkiem, wodą mineralną i mlekiem za pomocą miksera; ciasto odstawić na ok. 30 minut do spęcznienia mąki;
Obrać marchewki i pokroić w cienkie słupki, por w grube plasterki, a kapustę w paseczki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Nałożyć mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie dodać pokrojone wcześniej warzywa. Przyprawić sosem sojowym ciemnym, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Przygotować drugą patelnię na naleśniki.
Mięso wraz z warzywami wymieszać z kiełkami i sosem chili. Następnie rozłożyć farsz na naleśnikach i złożyć na pół albo zawijać według własnego uznania :) Na koniec wystarczy posypać zrumienionym sezamem. Smacznego!