Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mielone w chińskim wydaniu
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Ciasto na naleśniki: mąkę wymieszać z jajkiem, wodą mineralną i mlekiem za pomocą miksera; ciasto odstawić na ok. 30 minut do spęcznienia mąki;
Obrać marchewki i pokroić w cienkie słupki, por w grube plasterki, a kapustę w paseczki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Nałożyć mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie dodać pokrojone wcześniej warzywa. Przyprawić sosem sojowym ciemnym, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Przygotować drugą patelnię na naleśniki.
Mięso wraz z warzywami wymieszać z kiełkami i sosem chili. Następnie rozłożyć farsz na naleśnikach i złożyć na pół albo zawijać według własnego uznania :) Na koniec wystarczy posypać zrumienionym sezamem. Smacznego!