Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane chińskie naleśniki

Faszerowane chińskie naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 2783

mielone w chińskim wydaniu

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody mineralnej (lekko gazowanej)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 30 dag mielonej karkówki
  • 2 marchewki
  • 1 mały por
  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego (ciemny)
  • 10 dag kiełków sojowych
  • 1/3 szklanki sosu chili
  • 2 łyżki zarumienionego sezamu
  • Sól morska
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki:
    mąkę wymieszać z jajkiem, wodą mineralną i mlekiem za pomocą miksera;
    ciasto odstawić na ok. 30 minut do spęcznienia mąki;

  2. Obrać marchewki i pokroić w cienkie słupki, por w grube plasterki, a kapustę w paseczki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Nałożyć mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie dodać pokrojone wcześniej warzywa.
    Przyprawić sosem sojowym ciemnym, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 5 minut, często mieszając.

  3. Przygotować drugą patelnię na naleśniki.

  4. Mięso wraz z warzywami wymieszać z kiełkami i sosem chili.
    Następnie rozłożyć farsz na naleśnikach i złożyć na pół albo zawijać według własnego uznania :)
    Na koniec wystarczy posypać zrumienionym sezamem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń