Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane karczochy

Faszerowane karczochy

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10161

Dodano:

Odsłon: 1344

Samo zdrowie na obiad.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie zeszkliłam cebulę i dodałam laskę cynamonu i pokrojone chili.

  2. Dodałam mięso mielone i usmażyłam je na koniec dodałam odrobinę wody. Doprawiłam solą do smaku.

  3. Mrożone serca przeważnie są już zblanszowane w osolonej wodzie z octem. Ja swoje obgotowałam 10 minut w lekko osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Można użyć marynowanych całych serc, smak będzie bardziej wyrazisty.

  4. Wypełniłam serca mięsem mielonym, przykryłam kawałkiem sera i zapiekałam do zrumienienia.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń