Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane cukinie doskonale nadają się na obiad lub kolację. Danie można przygotować wcześniej, dlatego zapraszając gości nie spędzimy całego wieczoru w kuchni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, marchewkę, paprykę oraz por. Całość mieszamy przyprawiając ziołami oraz solą i pieprzem. Obsmażamy, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu dodajemy garść czarnych oliwek.
Cukinie myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy miąższ ze środka. Tak przygotowane połówki solimy i nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem. Wierzch każdej z łódeczek posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Danie jest bardzo sycące i smaczne.