Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane cukinie doskonale nadają się na obiad lub kolację. Danie można przygotować wcześniej, dlatego zapraszając gości nie spędzimy całego wieczoru w kuchni.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30953
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3654
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4798
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30953
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3654
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4798
Składniki
Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, marchewkę, paprykę oraz por. Całość mieszamy przyprawiając ziołami oraz solą i pieprzem. Obsmażamy, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu dodajemy garść czarnych oliwek.
Cukinie myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy miąższ ze środka. Tak przygotowane połówki solimy i nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem. Wierzch każdej z łódeczek posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Danie jest bardzo sycące i smaczne.