Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O smaku curry, smakują wybornie!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101969
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5844
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101969
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5844
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Z pałek wyjęłam kości a ze skrzydełek najgrubszą kość z mięsem, Najlepiej do faszerowania nadają się elementy z własnego rozbioru, te sklepowe maja zbyt mało pozostawionej skóry. Obrałam mięso z kości skrzydełkowych a z pałek wycięłam część mięsa ze środka aby zrobić miejsce dla farszu. Kości można użyć na bulion.
Elementy obsypałam przyprawami i wymieszałam.
Wycięte mięso zmieliłam na grubym oczku. Do farszu dodałam przyprawy i dodatkowo czosnek, szczypior, jajo i kaszę mannę. Farsz wyrobiłam
W skrzydełkach w części z podwójna kością poluzowałam palcem skórę od wewnątrz, żeby powiększyć kieszonkę. W każdą włożyłam po łyżce farszu i skórę spięłam wykałaczką. Do udek włożyłam po łyżce farszu i spięłam je z obu stron wykałaczkami.
Do rękawa włożyłam pokrojone w grube plastry cebulę. Na niej ułożyłam kurczaki. Rękaw zawiązałam. Całość piekłam 1h15` w 180 stopniach. Dla bardziej chrupkiej skórki można wydłużyć czas lub rozciąć rękaw przed końcem pieczenia.
Smakuje wybornie a porcje są niewielkie.
Smacznego :)