Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O smaku curry, smakują wybornie!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 59
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 562
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 59
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 562
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Z pałek wyjęłam kości a ze skrzydełek najgrubszą kość z mięsem, Najlepiej do faszerowania nadają się elementy z własnego rozbioru, te sklepowe maja zbyt mało pozostawionej skóry. Obrałam mięso z kości skrzydełkowych a z pałek wycięłam część mięsa ze środka aby zrobić miejsce dla farszu. Kości można użyć na bulion.
Elementy obsypałam przyprawami i wymieszałam.
Wycięte mięso zmieliłam na grubym oczku. Do farszu dodałam przyprawy i dodatkowo czosnek, szczypior, jajo i kaszę mannę. Farsz wyrobiłam
W skrzydełkach w części z podwójna kością poluzowałam palcem skórę od wewnątrz, żeby powiększyć kieszonkę. W każdą włożyłam po łyżce farszu i skórę spięłam wykałaczką. Do udek włożyłam po łyżce farszu i spięłam je z obu stron wykałaczkami.
Do rękawa włożyłam pokrojone w grube plastry cebulę. Na niej ułożyłam kurczaki. Rękaw zawiązałam. Całość piekłam 1h15` w 180 stopniach. Dla bardziej chrupkiej skórki można wydłużyć czas lub rozciąć rękaw przed końcem pieczenia.
Smakuje wybornie a porcje są niewielkie.
Smacznego :)