Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O smaku curry, smakują wybornie!
Z pałek wyjęłam kości a ze skrzydełek najgrubszą kość z mięsem,
Najlepiej do faszerowania nadają się elementy z własnego rozbioru, te sklepowe maja zbyt mało pozostawionej skóry.
Obrałam mięso z kości skrzydełkowych a z pałek wycięłam część mięsa ze środka aby zrobić miejsce dla farszu. Kości można użyć na bulion.
Elementy obsypałam przyprawami i wymieszałam.
Wycięte mięso zmieliłam na grubym oczku. Do farszu dodałam przyprawy i dodatkowo czosnek, szczypior, jajo i kaszę mannę.
Farsz wyrobiłam
W skrzydełkach w części z podwójna kością poluzowałam palcem skórę od wewnątrz, żeby powiększyć kieszonkę. W każdą włożyłam po łyżce farszu i skórę spięłam wykałaczką.
Do udek włożyłam po łyżce farszu i spięłam je z obu stron wykałaczkami.
Do rękawa włożyłam pokrojone w grube plastry cebulę. Na niej ułożyłam kurczaki. Rękaw zawiązałam.
Całość piekłam 1h15` w 180 stopniach. Dla bardziej chrupkiej skórki można wydłużyć czas lub rozciąć rękaw przed końcem pieczenia.
Smakuje wybornie a porcje są niewielkie.
Smacznego :)
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11364
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 123
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 565
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11364
Tradycyjna włoska sałatka chlebowa była kiedyś posiłkiem dla ubogich. Czerstw...
Odsłon: 123
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 565
Składniki
Z pałek wyjęłam kości a ze skrzydełek najgrubszą kość z mięsem, Najlepiej do faszerowania nadają się elementy z własnego rozbioru, te sklepowe maja zbyt mało pozostawionej skóry. Obrałam mięso z kości skrzydełkowych a z pałek wycięłam część mięsa ze środka aby zrobić miejsce dla farszu. Kości można użyć na bulion.
Elementy obsypałam przyprawami i wymieszałam.
Wycięte mięso zmieliłam na grubym oczku. Do farszu dodałam przyprawy i dodatkowo czosnek, szczypior, jajo i kaszę mannę. Farsz wyrobiłam
W skrzydełkach w części z podwójna kością poluzowałam palcem skórę od wewnątrz, żeby powiększyć kieszonkę. W każdą włożyłam po łyżce farszu i skórę spięłam wykałaczką. Do udek włożyłam po łyżce farszu i spięłam je z obu stron wykałaczkami.
Do rękawa włożyłam pokrojone w grube plastry cebulę. Na niej ułożyłam kurczaki. Rękaw zawiązałam. Całość piekłam 1h15` w 180 stopniach. Dla bardziej chrupkiej skórki można wydłużyć czas lub rozciąć rękaw przed końcem pieczenia.
Smakuje wybornie a porcje są niewielkie.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 14
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 72