Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1092
Dodano: 08.09.2010
Odsłon: 46218
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrać i ugotować na pół trwardo. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plastry, razem podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę, na końcu dodać kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę i chwilę razem podsmażyć, wlać mleko, wsypać pół łyżeczki kurkumy i odrobinę soli. Gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Ziemniaki przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć środek. To co zostało wydrążone rozdrobnić widelcem i wrzucić do farszu. Nakładać farsz na ziemniaki, układać je w żaroodpornym naczyniu, polać sosem beszamelowym, posypać startym serem. Zapiekać na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anetta73 04 września 2012Zgłoś do usunięcia
wyglada super,napewno sprobuje :)15 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 09 września 2010Zgłoś do usunięcia
ale te ziemniaczki muszą być dobre .....15 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 września 2010Zgłoś do usunięcia
musi być pyszne podoba mi się ten przepis!11 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 08 września 2010Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjne ziemniaczki,w ten sposob jeszcze nie jadlam,trzeba wyprobowac.17 Kto głosował? | Odpowiedz