Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101356
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5881
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101356
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5881
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować na pół trwardo. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plastry, razem podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę, na końcu dodać kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę i chwilę razem podsmażyć, wlać mleko, wsypać pół łyżeczki kurkumy i odrobinę soli. Gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Ziemniaki przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć środek. To co zostało wydrążone rozdrobnić widelcem i wrzucić do farszu. Nakładać farsz na ziemniaki, układać je w żaroodpornym naczyniu, polać sosem beszamelowym, posypać startym serem. Zapiekać na złoty kolor.