Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.
Ziemniaki gotowane. Można gotować wszystkie odmiany razem. Najlepszy efekt je...
Odsłon: 727
Nazwa tych ziemniaków pochodzi od restauracji w Sztokholmie - Hasselbacken, g...
Odsłon: 3748
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 139
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1510
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1491
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 139
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1510
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1491
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować na pół trwardo. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plastry, razem podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę, na końcu dodać kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę i chwilę razem podsmażyć, wlać mleko, wsypać pół łyżeczki kurkumy i odrobinę soli. Gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Ziemniaki przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć środek. To co zostało wydrążone rozdrobnić widelcem i wrzucić do farszu. Nakładać farsz na ziemniaki, układać je w żaroodpornym naczyniu, polać sosem beszamelowym, posypać startym serem. Zapiekać na złoty kolor.
Przepisy Dania główne
Dania główne
POSTNY OBIAD (WEGETARIAŃSKI)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
POSTNY OBIAD (WEGETARIAŃSKI)
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, k...
Odsłon: 67
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 1292