Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2147
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2147
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować na pół trwardo. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plastry, razem podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę mortadelę, na końcu dodać kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować sos beszamelowy: Masło rozpuścić, dodać mąkę i chwilę razem podsmażyć, wlać mleko, wsypać pół łyżeczki kurkumy i odrobinę soli. Gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Ziemniaki przekroić na pół. Delikatnie wydrążyć środek. To co zostało wydrążone rozdrobnić widelcem i wrzucić do farszu. Nakładać farsz na ziemniaki, układać je w żaroodpornym naczyniu, polać sosem beszamelowym, posypać startym serem. Zapiekać na złoty kolor.