Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z boczkiem, cebulką , czosnkiem i żółtym serem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231885
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231885
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Składniki
Ziemniaki w skórce, szoruję pod ciepłą wodą. Każdego przekrawam wzdłuż na połowę. Gotuję na parze lub w garnku ok. 15 - 20 min. Następnie odcedzam ziemniaki i wydłubuję delikatnie miąższ, zostawiając około 2 cm tak by nie podziurawić skórki. Do miski przekładam miąższ z ziemniaków, pokrojone w kostkę i podsmażone na oliwie z oliwek cebulę i czosnek, dodaję pokrojony w kostkę boczek oraz ser żółty, doprawiam solą i pieprzem, wszystko razem dokładnie mieszam. Każdego ziemniaka faszeruję powstałą masą. Na blasze skropionej oliwą z oliwek , układam ziemniaki i wstawiam do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika.Piękę 40 - 45 min z opcją góra-dół. Na 10 min przed końcem pieczenia , posypuję ziemniaki startym serem i ustawiam piekarnik na funkcję z termoobiegiem. Ziemniaki posypuję lekko szczypiorkiem. Podaję często z sałatką z pora w sosie śmietanowo - majonezowym. https://smaker.pl/przepis-salatka-z-pora-w-sosie-smietanowo-majonezowym,122999,alkakucharka.html
Smacznego :)