Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z boczkiem, cebulką , czosnkiem i żółtym serem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Składniki
Ziemniaki w skórce, szoruję pod ciepłą wodą. Każdego przekrawam wzdłuż na połowę. Gotuję na parze lub w garnku ok. 15 - 20 min. Następnie odcedzam ziemniaki i wydłubuję delikatnie miąższ, zostawiając około 2 cm tak by nie podziurawić skórki. Do miski przekładam miąższ z ziemniaków, pokrojone w kostkę i podsmażone na oliwie z oliwek cebulę i czosnek, dodaję pokrojony w kostkę boczek oraz ser żółty, doprawiam solą i pieprzem, wszystko razem dokładnie mieszam. Każdego ziemniaka faszeruję powstałą masą. Na blasze skropionej oliwą z oliwek , układam ziemniaki i wstawiam do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika.Piękę 40 - 45 min z opcją góra-dół. Na 10 min przed końcem pieczenia , posypuję ziemniaki startym serem i ustawiam piekarnik na funkcję z termoobiegiem. Ziemniaki posypuję lekko szczypiorkiem. Podaję często z sałatką z pora w sosie śmietanowo - majonezowym. https://smaker.pl/przepis-salatka-z-pora-w-sosie-smietanowo-majonezowym,122999,alkakucharka.html
Smacznego :)