Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne. Można podawac w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem szynki i zielonego groszku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2994
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2994
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Masło i 150g śmietany zagotowac w rondelku. Zmniejszyc temperaturę i gotując przez kilka minut, zagęścic.
W tym czasie ugotowac makaron al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odlac, ponownie umieścic w garnku, zalac sosem śmietanowym. Wymieszac za pomocą 2 widelców.
Resztę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową dodac do makaronu, doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac, podgrzac.
Wyłożyc makaron na półmisek udekorowac natką pietruszki lub oliwkami, posypac żółtym serem. Smacznego.