Do góry

Dania główne Przepis na:

Fettuccine carbonara

Fettuccine carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50052

Dodano:

Odsłon: 3276

Szybko ,smacznie i tanio. Do sosu można użyć dowolnego makaronu np. spaghetti.

Składniki

  • kilka grubo pokrojonych plastrów bekonu
  • 400 g makaronu fettuccine
  • 3 żółtka jaj
  • 250 ml gęstej śmietany
  • 40 g startego parmezanu
  • szczypiorek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fettuccine carbonara

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
    W tym czasie bekon smażymy na chrupko.
    Przygotowujemy sos. Żółtka mieszamy ze śmietaną i serem.
    Makaron odcedzamy i mieszamy razem z posiekanym szczypiorkiem ,bekonem i przygotowanym sosem.
    Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń