Do góry

Dania główne Przepis na:

Fielty rybne w sosie koperkowym

Fielty rybne w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 3745

Dodano:

Odsłon: 448

Filety rybne smażone na patelni podane w sosie koperkowym z gotowanymi ziemniakami.

Składniki

  • filety rybne 4 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • olej do smażenia
  • sos:
  • koperek siekany 5 łyżek
  • masło 1 łyżka kopiasta
  • śmietana 18% 200 ml
  • sól do smaku
  • ziemniaki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety rybne /świeże lub rozmrożone/ osuszamy ręcznikiem papierowym , obtaczamy w mące, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

  2. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekany koperek, solimy i często mieszając dusimy go na maśle ok. 2 min. Następnie wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.

  3. Ugotowane ziemniaki podajemy z usmażonymi filetami rybnymi polanymi sosem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2018 Rybka zawsze pyszna, a taki talerzyk to z chęcią bym zjadł :) Świetne jedzonko :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń