Do góry

Dania główne Przepis na:

Fileciki z indyka z brokułami

Fileciki z indyka z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 2828

Indyk słynie ze swoich walorów zdrowotnych, dietetycznych. Brokuł niedoceniany skarb.

Składniki

  • ½ kg fileta indyka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Brokuł
  • 10 dag sera żółtego
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ szk. śmietany 36 %
  • Kostka rosołowa
  • ½ pęczka szczypiorku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na małe kawałki.

  2. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.

  5. 5. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju.

  6. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  7. 7. Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową.

  8. 8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do grzybów.

  9. 9. Brokuły układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

  10. 10. Na Brokuł wykładamy mięso.

  11. 11. Polewamy sosem z grzybami.

  12. 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.

  13. 13. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    14. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem
    15. Danie gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 kwietnia Super :) Coś podobnego będzie i u nas, bo dziś kupiłem całe stado indyków, górę brokułów i takich tam jeszcze innych pyszności ;)
Oby tylko boczków się nie dorobić po tych paru dniach :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń