Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy w płatkach migdałowych:

Filet drobiowy w płatkach migdałowych:

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 4395

Dodano:

Odsłon: 2270

Pyszny, nadziany i w chrupiącej, smacznej panierce.

Składniki

  • 4 pojedyncze filety drobiowe
  • sól, pieprz
  • przyprawa podlaska pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 150 g płatków migdałowych
  • 3 duże jajka
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet drobiowy w płatkach migdałowych:

Przygotowanie

  1. Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki.
    Nie rozbijać tylko naciąć tworząc niewielką kieszeń do której włożyć drobno pokrojoną natkę wymieszaną z serkiem mascarpone. Brzegi nafaszerowanego fileta delikatnie rozbić tłuczkiem by zabezpieczyć farsz przed wypłynięciem.
    Każdy kawałek panierować w jajku, bułce, ponownie w jajku i płatkach migdałowych.
    Zrumienić na rozgrzanym oleju.Uważać, by nie przypalić bo płatki bardzo szybko się rumienią.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, przykryć papierem i piec 20 minut w tem. 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń