Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, nadziany i w chrupiącej, smacznej panierce.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2298
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4390
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1318
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2298
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4390
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1318
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 299
Składniki
Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Nie rozbijać tylko naciąć tworząc niewielką kieszeń do której włożyć drobno pokrojoną natkę wymieszaną z serkiem mascarpone. Brzegi nafaszerowanego fileta delikatnie rozbić tłuczkiem by zabezpieczyć farsz przed wypłynięciem. Każdy kawałek panierować w jajku, bułce, ponownie w jajku i płatkach migdałowych. Zrumienić na rozgrzanym oleju.Uważać, by nie przypalić bo płatki bardzo szybko się rumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, przykryć papierem i piec 20 minut w tem. 175 stopni.