Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, nadziany i w chrupiącej, smacznej panierce.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12585
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 155
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 38
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12585
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 155
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 38
Składniki
Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Nie rozbijać tylko naciąć tworząc niewielką kieszeń do której włożyć drobno pokrojoną natkę wymieszaną z serkiem mascarpone. Brzegi nafaszerowanego fileta delikatnie rozbić tłuczkiem by zabezpieczyć farsz przed wypłynięciem. Każdy kawałek panierować w jajku, bułce, ponownie w jajku i płatkach migdałowych. Zrumienić na rozgrzanym oleju.Uważać, by nie przypalić bo płatki bardzo szybko się rumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, przykryć papierem i piec 20 minut w tem. 175 stopni.