Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy z majerankiem w otrębach pszennych

Filet drobiowy z majerankiem w otrębach pszennych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18860

Dodano:

Odsłon: 266

Smaczny kawałek mięsa do obiadu.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • 1 łyżka majeranku
  • otręby pszenne lub owsiane do panierki
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet drobiowy z majerankiem w otrębach pszennych

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety opłukać, osuszyć, podzielić na kotlety, utłuc, natrzeć majerankiem i solą, po czym odstawić na dwie godziny. Następnie obtoczyć w otrębach i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń