Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, aromatyczne mięso drobiowe z dodatkiem pomidorów, mozzarelli i pieczarek... klasyka. Danie w sam raz dla wszystkich dbających o linię, ale oczywiście nie tylko dla nich. Osoby, które nie liczą kalorii również będą zachwycone takim obiadkiem. Polecam.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2561
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 996
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 228
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2561
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 996
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 228
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, każdą pierś przecinamy w poprzek na połowę. Następnie mięso lekko solimy, oprószamy mielonym pieprzem, smażymy na oliwie z oliwek. Czas smażenia około 10 minut. Po tym czasie na wierzch każdego fileta układamy pomidory pokrojone w plasterki, następnie ser również pokrojony w plastry. Całość posypujemy delikatnie pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki. Wszystko razem zapiekamy do momentu, aż ser nam się ładnie rozpuści. Podajemy z ryżem, frytkami lub gotowanymi ziemniakami.
Smacznego.