Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kotlety z filetu indyczego w pysznej panierce zrobionej z płatków kukurydzianych i wiórek kokosowych.
patelnia, wałek, miska, nóż, widelec, woreczek foliowy,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327256
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327256
Składniki
Filet z indyka z błonek , pokroić na kotlety umyć i osuszyć. Włożyć do woreczka foliowego i lekko rozbić. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać widelcem. Do jajek dodać przyprawy - wymieszać , a następnie włożyć kotlety i zostawić na 30 minut. W między czasie przygotować panierkę. Do woreczka wsypać płatki kukurydziane i wałkiem do ciasta rozgnieść. Płatki przełożyć do miski dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Kotlety wyjmować z jajka , obtaczać w panierce z płatków kukurydzianych i kokosu. Następnie kłaść na patelnię , na rozgrzany olej kokosowy i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniaczkami i surówką.