Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka marynowana w marynacie sojowo miodowej z aromatem czosnku i młotkowanego pieprzu, jest lekkostrawna, usmażona bez tłuszczu na patelni grillowej stanowi smaczny obiad lub kolację. Podawać z sałatką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
1. Pierś z kurczaka dzielimy tak aby otrzymać 4 porcje, opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do szklanego naczynia.
2. Marynata: W miseczce połączyć sos sojowy z sokiem cytryny oraz płynnym miodem, wsypać pieprz utarty grubo w możdzierzu , dodać pokrojony na plasterki czosnek, Wymieszać, marynatą zalać mieso, dokładnie wymieszać aby równomiernie się pokryło, naczynie zamknać włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc.
3. Osączone z marynaty mięso, kłaść na rozgrzaną patelnię grillową, lekko natłuszczoną, zmiejszyć ogień do minimum, smażyć około 5-7 minut z każdej strony. Podawać na ulubionej sałatce . Smacznego!