Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie szybkiego i smacznego dania z mięsem, warzywami i ryżem to świetny sposób na wprowadzenie do codziennego menu odrobiny egzotyki i koloru. Kombinacja soczystego mięsa, chrupiących warzyw i aromatycznych przypraw tworzy harmonijną kompozycję smakową, która z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. To danie jest nie tylko proste i szybkie w przygotowaniu, ale również pełne wartości odżywczych. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom i przyprawom, można je dostosować do własnych upodobań smakowych. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu i delektowania się pysznym posiłkiem!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1553
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1553
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
1. Przygotowanie mięsa: Mięso pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj słodką i ostrą paprykę, sól, skrobię ziemniaczaną oraz sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie smaż na rozgrzanym oleju, aż mięso się zarumieni. Po usmażeniu odstaw na bok. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Przygotowanie warzyw: Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na drugiej, większej patelni.
3. Dodanie warzyw: Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj obrane i pokrojone w paseczki marchewki, pokrojone w paseczki papryki oraz fasolkę. Dopraw solą, dodaj sos sojowy i sos chili, a następnie smaż warzywa przez około 15 minut, aż będą miękkie.
4. Łączenie składników: Na koniec dodaj usmażone wcześniej mięso . Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
5. Podanie: Danie jest gotowe, podaj z ugotowanym ryżem. 6. Smacznego!