Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.