Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet pieczony z porami

Filet pieczony z porami

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 317

Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.

Składniki

  • filet z kurczaka - 2 szt.
  • duży por - 1 szt.
  • pieczarki - 50 dag
  • żółty ser - 30 dag
  • cebula - 1 szt.
  • majonez - 2 łyżki
  • suszone oregano - 2 łyżeczki
  • suszona bazylia - 2 łyżeczki
  • przyprawa do drobiu - 1 łyżka
  • keczup - 1 łyżka
  • masło - 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet pieczony z porami

Przygotowanie

  1. Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.

  2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.

  3. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń