Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 114
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1258
Składniki
Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.