Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 245
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 729
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21705
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 245
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 729
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21705
Składniki
Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.