Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7805
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5591
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8849
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7805
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5365
Składniki
Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.