Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki się zaczął, za pewne każdy lubi tak smaczne grzybki, proponuję wykorzystać na danie obiadowe. Delikatne mięso z kurczaka, owinięte boczkiem, który sprawia, że potrawa jest soczysta w pysznym sosie z aromatycznymi kurkami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 146
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 42
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 146
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze podłużne kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka, owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy 25 minut w 180°C.
2. W tym czasie, co piecze się nam mięso, obieramy cebule, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte i oczyszczone grzyby kurki. 3. Na koniec zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką pszenną 2 minuty gotujemy.
4. Sos przekładamy do naczynia i układamy upieczone mięso. 5. Danie gotowe 6. Smacznego