Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną roladę z indyka nadzianą pyszną suszoną morelą oraz płatkami migdałów . Rolada wyszła pyszna, mięsko bardzo delikatne i kruche , a smak rolady zaskoczył moich domowników.
brytfanna, nitka kuchenna, folia aluminiowa, tłuczek, nóż , patelnia,
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30620
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30620
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Składniki
Filet oczyść opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij po długości, rozbij aby powstał większy płat, posmaruj ostrą musztardą, następnie miękkim masłem z dodatkiem soli i tymianku. Oprósz delikatnie pieprzem. Morele zalej białym półsłodkim winem tak na 30 - 40 minut. Namoczone morele skrój na kawałki poukładaj na filecie, posyp płatkami migdałów. Mięso zwiń w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, obwiąż nitką kuchenną, zrumień na złoty kolor na oleju, przełóż do brytfanny, polej gorącym bulionem, dodaj połowę wina i na małym ogniu duś około 70 minut, roladę wyjmij i owiń folią aluminiową. Sos z mięsa wymieszaj z resztą wina i śmietaną, gotuj aż część płynu odparuje, często mieszając, wymieszaj mąkę z niewielką ilością zimnej wody, dodaj do sosu. Zagotuj i dopraw do smaku. Po usunięciu folii i nici roladę pokrój na grubsze plastry, mięso polej sosem. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.