Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną roladę z indyka nadzianą pyszną suszoną morelą oraz płatkami migdałów . Rolada wyszła pyszna, mięsko bardzo delikatne i kruche , a smak rolady zaskoczył moich domowników.
brytfanna, nitka kuchenna, folia aluminiowa, tłuczek, nóż , patelnia,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Filet oczyść opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij po długości, rozbij aby powstał większy płat, posmaruj ostrą musztardą, następnie miękkim masłem z dodatkiem soli i tymianku. Oprósz delikatnie pieprzem. Morele zalej białym półsłodkim winem tak na 30 - 40 minut. Namoczone morele skrój na kawałki poukładaj na filecie, posyp płatkami migdałów. Mięso zwiń w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, obwiąż nitką kuchenną, zrumień na złoty kolor na oleju, przełóż do brytfanny, polej gorącym bulionem, dodaj połowę wina i na małym ogniu duś około 70 minut, roladę wyjmij i owiń folią aluminiową. Sos z mięsa wymieszaj z resztą wina i śmietaną, gotuj aż część płynu odparuje, często mieszając, wymieszaj mąkę z niewielką ilością zimnej wody, dodaj do sosu. Zagotuj i dopraw do smaku. Po usunięciu folii i nici roladę pokrój na grubsze plastry, mięso polej sosem. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.