Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z kaczki, aromatyzowany świeżym imbirem z dodatkiem grzybów mun. Zamiast sherry możemy użyć mieszanki soków z pomarańczy, limonki i marakui.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Skórę na filetach nacinamy na krzyż. Mięso oprószamy z obu stron solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Szalotkę skroimy w piórka, marchewkę obieramy i kroimy na zapałkę (julienne). Czosnek i imbir obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Grzyby moczymy we wrzątku, odcedzamy i kroimy w paski. Limonkę obieramy, skórkę siekamy, z owocu wyciskamy sok. Szalotkę, marchew, czosnek, imbir, grzyby i skórkę limonki przekładamy do naczynia z mięsem. Sherry mieszamy z bulionem i sokiem z limonki. 2/3 płynu wlewamy do mięsa. Naczynie wstawiamy do zimnego piekarnika, pieczemy 40 min w temperaturze 220°C. Następnie dodajemy resztę płynu i pieczemy kolejne 10 min.