Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z kaczki, aromatyzowany świeżym imbirem z dodatkiem grzybów mun. Zamiast sherry możemy użyć mieszanki soków z pomarańczy, limonki i marakui.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 661
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10748
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11612
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 661
Składniki
Skórę na filetach nacinamy na krzyż. Mięso oprószamy z obu stron solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Szalotkę skroimy w piórka, marchewkę obieramy i kroimy na zapałkę (julienne). Czosnek i imbir obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Grzyby moczymy we wrzątku, odcedzamy i kroimy w paski. Limonkę obieramy, skórkę siekamy, z owocu wyciskamy sok. Szalotkę, marchew, czosnek, imbir, grzyby i skórkę limonki przekładamy do naczynia z mięsem. Sherry mieszamy z bulionem i sokiem z limonki. 2/3 płynu wlewamy do mięsa. Naczynie wstawiamy do zimnego piekarnika, pieczemy 40 min w temperaturze 220°C. Następnie dodajemy resztę płynu i pieczemy kolejne 10 min.