Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i soczysta pierś kurczaka w nieco lżejszej formie. Mięsko jest bardziej ugotowane niż upieczone, pychotka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9280
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10848
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4846
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9280
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Piersi oczyścić umyć, osuszyć, ponacinać pod skosem, ale nie kroić do końca (mięso powinno pozostać w jednym kawałku). Mięso natrzeć solą, zawinąć w folię i schować do lodówki na minimum 30 minut. Cytryny i jabłko pokroić w półplasterki, czosnek w plasterki. Każde nacięcie w mięsie napełnić plasterkiem czosnku, cytryny i jabłka. Blaszkę do pieczenia lekko natłuścić olejem, przełożyć piersi i delikatnie skropić je olejem. Piersi piec w 180 C przez 20 minut. Sos. Wymieszać wszystkie składniki. Po 20 minutach mięso wyjąć z piekarnika i polać sosem. Wstawić z powrotem do piekarnika i zwiększyć temperaturę do 195 C. Piec jeszcze około 10 -15 minut, 2-3 razy podlewając mięso sokiem.
Aromatyczna pierś gotowa. Mięsko jest delikatne i wilgotne.