Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i soczysta pierś kurczaka w nieco lżejszej formie. Mięsko jest bardziej ugotowane niż upieczone, pychotka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19873
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 486
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 501
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6912
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243063
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19873
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 486
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 501
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6912
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243063
Składniki
Piersi oczyścić umyć, osuszyć, ponacinać pod skosem, ale nie kroić do końca (mięso powinno pozostać w jednym kawałku). Mięso natrzeć solą, zawinąć w folię i schować do lodówki na minimum 30 minut. Cytryny i jabłko pokroić w półplasterki, czosnek w plasterki. Każde nacięcie w mięsie napełnić plasterkiem czosnku, cytryny i jabłka. Blaszkę do pieczenia lekko natłuścić olejem, przełożyć piersi i delikatnie skropić je olejem. Piersi piec w 180 C przez 20 minut. Sos. Wymieszać wszystkie składniki. Po 20 minutach mięso wyjąć z piekarnika i polać sosem. Wstawić z powrotem do piekarnika i zwiększyć temperaturę do 195 C. Piec jeszcze około 10 -15 minut, 2-3 razy podlewając mięso sokiem.
Aromatyczna pierś gotowa. Mięsko jest delikatne i wilgotne.