Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Polecam Arek Gie
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3589
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26050
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1467
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3589
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26050
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1467
 
         
         
                Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, nakłuwamy, oprószamy solą i pieprzem.
Do mleka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnie całość przekładamy do garnka, zagotowujemy i wyłączamy palnik. Zostawiamy na około 20 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami z wody lub kluskami śląskimi w towarzystwie pieczarek duszonych w śmietanie.