Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Polecam Arek Gie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119500
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119500
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, nakłuwamy, oprószamy solą i pieprzem.
Do mleka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnie całość przekładamy do garnka, zagotowujemy i wyłączamy palnik. Zostawiamy na około 20 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami z wody lub kluskami śląskimi w towarzystwie pieczarek duszonych w śmietanie.