Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Polecam Arek Gie
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30337
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30337
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, nakłuwamy, oprószamy solą i pieprzem.
Do mleka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnie całość przekładamy do garnka, zagotowujemy i wyłączamy palnik. Zostawiamy na około 20 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami z wody lub kluskami śląskimi w towarzystwie pieczarek duszonych w śmietanie.