Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Polecam Arek Gie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12551
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5729
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12551
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5729
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, nakłuwamy, oprószamy solą i pieprzem.
Do mleka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnie całość przekładamy do garnka, zagotowujemy i wyłączamy palnik. Zostawiamy na około 20 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami z wody lub kluskami śląskimi w towarzystwie pieczarek duszonych w śmietanie.