Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Polecam Arek Gie
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2807
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3585
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1662
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2807
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3585
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1662
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, nakłuwamy, oprószamy solą i pieprzem.
Do mleka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Następnie całość przekładamy do garnka, zagotowujemy i wyłączamy palnik. Zostawiamy na około 20 minut pod przykryciem.
Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami z wody lub kluskami śląskimi w towarzystwie pieczarek duszonych w śmietanie.