Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 520
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2704
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 520
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2704
Składniki
Surówka: Kapustę kroimy w większe paski, dodajemy starte na wiórki marchewki i pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku, dodajemy majonez i całość mieszamy. Danie: Filety dzielimy na 2 połówki i te połówki fileta kroimy na połowę (4 kawałki z kompletnego fileta), rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety z fileta drobiowego podajemy z ugotowanymi i posypanymi koperkiem ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!