Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Wykonanie farsz: Białka jajek oddzielić od żółtek (żółtka odłożyć tak aby się nie rozlały). Białka przełożyć do miseczki, dodać posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek, dodać zmieloną mozzarellę i razem dobrze wymieszać. Przygotowanie mięsa: Mięso dokładnie opłukać, dobrze wysuszyć na ręczniku papierowy, naciąć kieszonki, posypać z obu stron solą pieprzem i papryką. Po czym dokładnie wetrzeć w mięso i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie w miejsce kieszonek włożyć zrobioną kulkę z foli aluminiowe owiniętą papierem do pieczenia.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem, wyjąć papier i nadziać kieszonki gotowym farszem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około pół godziny. Wyjąć z piekarnika i na każdym filecie ułożyć jedno żółtko, posypać startym serem i na koniec posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO.