Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka przełamane podwójnym smakiem ,doskonale smakuje,jest wyśmienitym daniem obiadowym.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 388
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 480
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 388
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 480
Składniki
Filet pokroić w plastry,zamarynować w marynacie w płynie ,jeżeli nie mamy to przygotować własną 2 łyżki keczupu ,2 łyżki oliwy ,przyprawa gyros.Marynować 2 godz.
Czosnek przecisnąć przez praskę.Pieczarki obrać ,pokroić.Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać trochę oleju dodać czosnek ,smażyć chwilę ,dodać szpinak doprawić solą gałką muszkatołową chwilę smażyć ,odstawić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju dodać cebulę ,pieczarki smażyć 2 min doprawić solą ,pieprzem odstawić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz wyjąć plastry fileta z zalewy i obsmażyć przez chwilę z obu stron.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. W naczyniu żaroodpornym ułożyć obsmażone plastry ,na nich rozłożyć szpinak.
Na szpinaku ułożyć pieczarki..
Na pieczarkach żurawinę.jabłko pokroić w plastry i ułożyć na żurawinie ,posypać szczyptą cynamonu.
Wstawić do piekarnika ,piec 15 min .wyjąć i posypać utartym na grubszych oczkach serem mozzarellą.
Piec do zrumienienia sera.