Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka pod serową pierzynką w 10 minut

Filet z kurczaka pod serową pierzynką w 10 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2231

Dodano:

Odsłon: 1365

Błyskawiczne danie z kurczaka ,dla zapracowanych kobiet. Pyszny soczysty filet z nutką sera parmezano w duecie z pyszną surówką tworzy wyśmienity obiad. Zapraszam na film

Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt(0,5kg)
  • bułka tarta 100 g
  • jajko 1 sz
  • ser parmezano utarty 50 g
  • sol, pieprz do smaku
  • olej do smażenia 50 ml
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka pod serową pierzynką w 10 minut

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyć ,osuszyć przekroić na pół. Posolić popieprzyć do smaku obtoczyć w jajku potem w bulce ,smażyć na rozgrzanym oleju najpierw z jednej strony potem z drugiej strony , jak już nam się chwilę podsmaży z drugiej strony to wówczas sypiemy ser na nasze filety przykrywamy pokrywką i pozostawiamy dosłownie 2 minuty ,aby ser się rozpuścił.

  2. Podawać z ulubioną surówką ze świeżych warzyw.
    Zapraszam na mój profil tam znajdziesz super surówki do obiadu. Zobacz filmik na moim kanale na Youtube -Mangiare u Ewki
    jest to kuchnia włoska i nie tylko..



    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń