Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja na zastąpienie zwykłego kotleta z kurczaka.
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 154
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 787
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 154
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 732
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 787
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Nacinamy go wzdłuż, tak aby wykonać "kieszonkę na pesto". Nadziewamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem. Zawijamy plastrami boczku.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy mięso przez 20 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 240 stopni i pieczemy przez kolejnych 5 minut żeby boczek nabrał chrupkości i zmienił się w bekon.
Podajemy na ciepło wraz z ryżem lub ziemniakami oraz surówką lub innym dodatkiem.