Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w boczku nadziewany pesto

Filet z kurczaka w boczku nadziewany pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 252

Dodano:

Odsłon: 596

Ciekawa wersja na zastąpienie zwykłego kotleta z kurczaka.

Składniki

  • Filet z kurczaka
  • Pesto zielone
  • Boczek (2-3 plastry)
  • Sól
  • Pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka w boczku nadziewany pesto

Przygotowanie

  1. Filet myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Nacinamy go wzdłuż, tak aby wykonać "kieszonkę na pesto". Nadziewamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem. Zawijamy plastrami boczku.

  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy mięso przez 20 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 240 stopni i pieczemy przez kolejnych 5 minut żeby boczek nabrał chrupkości i zmienił się w bekon.

  3. Podajemy na ciepło wraz z ryżem lub ziemniakami oraz surówką lub innym dodatkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń