Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w cieście

Filet z kurczaka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 369 Ocena: 1873

Dodano:

Odsłon: 3215

Delikatne mięso kurczaka w chrupiącej otoczce , idealne na obiad.

Składniki

  • Filet z kurczaka pojedynczy
  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Mąka pszenna - 2 łyżki
  • Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • Majonez - 2 łyżki
  • Ser mozzarella - 7 dag
  • Przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka w cieście

Przygotowanie

  1. Fileta umyć przekroić na 3 części, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajka dodać obie mąki, majonez, przyprawę do kurczaka i wszystko bardzo dokładnie wymieszać, do tego zetrzeć ser na tarce o grubszych otworach i jeszcze raz wymieszać.

  2. Porcję odlać na talerz i zanurzyć w cieście 1 porcję fileta, podobnie zrobić z dwoma pozostałymi.

  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron, często przewracając. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.

  4. Podawać z ziemniakami i pomidorami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń