Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso kurczaka w chrupiącej otoczce , idealne na obiad.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Fileta umyć przekroić na 3 części, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajka dodać obie mąki, majonez, przyprawę do kurczaka i wszystko bardzo dokładnie wymieszać, do tego zetrzeć ser na tarce o grubszych otworach i jeszcze raz wymieszać.
Porcję odlać na talerz i zanurzyć w cieście 1 porcję fileta, podobnie zrobić z dwoma pozostałymi.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron, często przewracając. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i pomidorami.