Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na to danie zrodził się przypadkiem. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce, ponieważ szybko można z niego coś wyczarować. Nie wiedząc co przygotować na obiad, trochę pokombinowałam ze składnikami i wyszło genialne, szybkie, smakowite i efektowne danie :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Składniki
Fileta z kurczaka kroimy na 4 kawałki, lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy. Pieczarki trzemy na grubej tarce, cebule kroimy na grubszą kostkę – podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy na 4 prostokąty. Smarujemy pesto (przepis na domowe pesto - http://natalerzuagnes.pl/przepis/pesto-bazyliowe/), nakładamy podsmażonego fileta z kurczaka, na to pieczarki z cebulą, a na górę startą mozzarellę. Składamy w kwadrat, brzegi sklejamy za pomocą widelca. Górę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto nacinamy w „X” , a brzegi wywijamy na zewnątrz. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 20 minut. Podajemy z surówką z pora.
Surówka z pora Pora tniemy na półplasterki, mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą.