Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w towarzystwie szpinaku, suszonych pomidorów i kłóconych ziemniaków
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4513
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4513
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Składniki
Podwójny filet z kurczaka kroicie na mniejsze porcje, u mnie wyszło 9 kawałków. Następnie mięso oprószacie papryką słodką, pieprzem i solą z każdej strony. Tak przygotowane filety wrzucacie na rozgrzane masło i obsmażcie z obu stron. W kolejnym kroku przełóżcie gotowego kurczaka na talerz, a w jego miejsce na patelnie dodajcie śmietankę 30 % wraz z suszonymi pomidorami. Po kilku minutach do powstałego sosu dodajcie dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku wraz z 250g świeżego szpinaku. Zanim odliczycie 300 sekund liście szpinaku powinny zmniejszyć swoją objętość, będzie to dobry moment, aby kurczak wrócił na patelnie. Duście go wraz z resztą składników. Gdy mięso będzie ciepłe możecie wykładać. Smacznego! P.S . Kurczaka podałem wraz z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami.