Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na szybką kolację we dwoje. Delikatny, słodkawy smak mięsa z jesienną brukselką, która nie zawsze wszystkim musi przypasować. Jednak w tej wersji goryczka jest przełamana aromatycznymi sosami z dodatkiem cukru kokosowego. Gorąco polecam amatorom orientalnych smaków, Arek Gie
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 121
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31283
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, mieszamy z sosem mirin, odstawiamy na godzinę. Brukselki oczyszczamy z wierzchnich, zwiędłych listków. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Kapustki sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru. Łyżką cedzakową wyciągamy z wrzątku. Olej sezamowy rozgrzewamy w woku, dodajemy brukselki,pieczarki, smażymy intensywnie mieszając, dodając sosy i cukier. Po 5 minutach wlewamy mąkę wymieszaną w wodzie. Dokładnie łączymy ze składnikami w woku. Filety wyjmujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy od razu po przygotowaniu.