Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy filet z serem mozzarella, dlatego często bywa na moim stole. Dzisiaj z ziemniakami z podsmażoną cebulka i podsmażonymi pieczarkami. Polecam
patelnia, miska, widelec, tłuczek, ręcznik papierowy,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Składniki
Jajko rozbełtać z przyprawami, filet umyć , osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Namoczyć w rozbełtanym jajku następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju . Po obróceniu na upieczona już stronę posypać startą mozzarellą. Smażyć do rozpuszczenia sera, można przykryć przykrywką lecz nie koniecznie. Podawać z utłuczonymi ziemniakami . Smacznego.
Danie gotowe do podania.