Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na obiad. Mojemu wybredzającemu synowi zasmakował to myślę, że każdemu przypadnie do gustu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Kurczak Filety kroimy w dość dużą kostkę i umieszczamy w misce. Dodajemy sól, pieprz, paprykę chili oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy i marynujemy pół godziny. W międzyczasie kroimy w piórka obie cebule. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy cebule około minuty. Następnie dodajemy dwie łyżki przecieru pomidorowego, pół łyżeczki soli i wlewamy 150ml gorącej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut. Następnie na drugiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka smażymy około 4 minut. Teraz do kurczaka wrzucamy usmażoną cebulę oraz posiekany pęczek kopru i dusimy kolejne 4 minuty.
Ryż Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Marchewkę kroimy w plasterki lub kostkę. Jedną dużą cebulę drobno kroimy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, smażymy około minuty. Dodajemy marchewkę, paprykę, mieszamy i smażymy około minuty. Dokładamy odsączoną kukurydzę konserwową, mieszamy i dusimy 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 3 minut. I voilà. Podajemy na ciepło.