Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany z ziemniakami oraz z mizerią z ogórków.
nóż, patelnia, garnek, tłuczek do mięsa,
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 559
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 559
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Filet rozcinamy na dwa kawałki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa na plastry, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem z obu stron, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy ziemniaki.
W między czasie robimy mizerię z ogórka. Kroimy ogórka w plasterki, dodajemy jogurt, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
Usmażone filety podajemy z ziemniakami i zrobioną wcześniej mizerią z ogórka. Smacznego !!!