Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane w jajku i bułce tartej smażone kostki z mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i cebuli.
patelnia do smażenia, nóż,
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3143
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7291
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3143
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7291
Składniki
Usmażone filety rybne podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
Wykonanie surówki: kiszoną kapustę odciskamy z soku kroimy, dodajemy pokrojoną połowę małej cebuli w kostkę, dodajemy pieprz i łyżkę oliwy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Dzień wcześniej układamy zamrożone kostki mintaja na sicie żeby się rozmroziły. Rozmrożone filety w kostkach doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych jajkach i smażymy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, około 15 minut z każdej strony. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.