Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z morszczuka, ziemniaki, sałatka.

Filet z morszczuka, ziemniaki, sałatka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1506 Ocena: 20258

Dodano:

Odsłon: 390

Smażony filet z morszczuka, podany z ziemniakami, sałatką warzywną ze słoja i marynowaną, ostrą papryczką czereśniową.

Składniki

  • filet z morszczuka 4 szt.
  • ziemniaki 4 szt. duże szt.
  • sałatka warzywna ze słoja
  • papryczki ostre marynowane
  • Pieprz cytrynowy
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, wymyte filety ryby doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Przykryte wstawiamy do lodówki na godzinę żeby ryby przeszły przyprawami. Po godzinie ryby smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.

  2. Gdy ryba się usmaży podajemy ją z ugotowanymi ziemniakami, sałatką i ostrymi,marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 21 grudnia 2018 Pyszny obiad! uwielbiam ostre papryczki do zagryzania :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń