Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszym daniem do zrobienia jest filet pod pierzynką. Pierzynkę można przygotować dowolnie, praktycznie dajemy to co najbardziej nam pasuje. Moją propozycja jest wykorzystanie papryki z połączeniem serka oraz sera, smak jest niesamowity a kotlety szybko giną z talerza.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję na cztery części. Ser kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę, ser przekładam do naczynia blendującego i blenduję. 3. Następnie łączę z serkiem śmietankowym. 4. Farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa. 5. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 7. Smacznego.