Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe danie. To ciepło pobudziło nas do skosztowania czegoś lekkiego, zarazem sytego. Fakt, truskawki jeszcze nie takie, ale chociaż namiastka się zamarzyła, więc dodaliśmy razem z buraczkami, gdzie idealnie ze sobą zagrały. No i ten dressing, słodko-kwaśny z kuleczkami gorczycy. Petarda! Arek Gie
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 62
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 65
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1189
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 284
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 62
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 65
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1189
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 284
Składniki
Filety oczyszczamy, skórę nacinamy, oprószamy solą. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Najpierw wytapiamy tłuszcz ze skóry, później obracamy smażąc od strony mięsa. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone buraczki i truskawki. Kładziemy mięso. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy przygotowanym dressingiem.