Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe danie. To ciepło pobudziło nas do skosztowania czegoś lekkiego, zarazem sytego. Fakt, truskawki jeszcze nie takie, ale chociaż namiastka się zamarzyła, więc dodaliśmy razem z buraczkami, gdzie idealnie ze sobą zagrały. No i ten dressing, słodko-kwaśny z kuleczkami gorczycy. Petarda! Arek Gie
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 241
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 241
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Składniki
Filety oczyszczamy, skórę nacinamy, oprószamy solą. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Najpierw wytapiamy tłuszcz ze skóry, później obracamy smażąc od strony mięsa. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone buraczki i truskawki. Kładziemy mięso. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy przygotowanym dressingiem.