Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe danie. To ciepło pobudziło nas do skosztowania czegoś lekkiego, zarazem sytego. Fakt, truskawki jeszcze nie takie, ale chociaż namiastka się zamarzyła, więc dodaliśmy razem z buraczkami, gdzie idealnie ze sobą zagrały. No i ten dressing, słodko-kwaśny z kuleczkami gorczycy. Petarda! Arek Gie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 992
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 992
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2856
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 957
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14652
Składniki
Filety oczyszczamy, skórę nacinamy, oprószamy solą. Smażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Najpierw wytapiamy tłuszcz ze skóry, później obracamy smażąc od strony mięsa. Na talerzu układamy rukolę, pokrojone buraczki i truskawki. Kładziemy mięso. Oliwę mieszamy z miodem, musztardą i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy przygotowanym dressingiem.