Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnąłem z gazety Moje Gotowanie. Muszę przyznać ,że bardzo pysznie wyszło. Polecam
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2649
Składniki
Filety z kurczaka lekko ubijamy. Masło ucieramy z musztardą ,miodem ,sosem ,sokiem z ananasa i papryką. Powstałą marynatą smarujemy filety i odstawiamy na noc do lodówki. Na patelni do grillowania smażymy filety (po 3-4 min z każdej strony) ,smarując co chwilę marynatą. Plastry ananasa również grillujemy. Każdą pierś owijamy w 2 plastry szynki kładziemy na papier do pieczenia ,przykrywamy serem i ananasem. Zapiekamy 15 min w temperaturze 170°C. Podajemy z kaszą kuskus wymieszaną z masłem.