Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne danie z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Ważne, by pianę z białek ubić tuż przed samym smażeniem i by nie przypiec zbyt mocno płatków migdałowych.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 442
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1364
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25435
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 442
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1364
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25435
Składniki
Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na płaski talerz wsypujemy trochę mąki krupczatki. Na drugi talerz wsypujemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywno dodając do nich na początku szczyptę soli. Każdy kawałek mięsa otaczamy z obu stron w mące, nakładamy ubitą pianę z białek i otaczamy płatkami migdałowymi. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, do lekkiego zezłocenia się płatków. Następnie mięso rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.