Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne danie z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Ważne, by pianę z białek ubić tuż przed samym smażeniem i by nie przypiec zbyt mocno płatków migdałowych.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2771
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2581
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2771
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2581
Składniki
Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na płaski talerz wsypujemy trochę mąki krupczatki. Na drugi talerz wsypujemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywno dodając do nich na początku szczyptę soli. Każdy kawałek mięsa otaczamy z obu stron w mące, nakładamy ubitą pianę z białek i otaczamy płatkami migdałowymi. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, do lekkiego zezłocenia się płatków. Następnie mięso rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.