Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne danie z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Ważne, by pianę z białek ubić tuż przed samym smażeniem i by nie przypiec zbyt mocno płatków migdałowych.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1372
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Składniki
Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na płaski talerz wsypujemy trochę mąki krupczatki. Na drugi talerz wsypujemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywno dodając do nich na początku szczyptę soli. Każdy kawałek mięsa otaczamy z obu stron w mące, nakładamy ubitą pianę z białek i otaczamy płatkami migdałowymi. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, do lekkiego zezłocenia się płatków. Następnie mięso rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.