Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne danie z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Ważne, by pianę z białek ubić tuż przed samym smażeniem i by nie przypiec zbyt mocno płatków migdałowych.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 172
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 371
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1666
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26527
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 172
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 371
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1666
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3115
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26527
Składniki
Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na płaski talerz wsypujemy trochę mąki krupczatki. Na drugi talerz wsypujemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywno dodając do nich na początku szczyptę soli. Każdy kawałek mięsa otaczamy z obu stron w mące, nakładamy ubitą pianę z białek i otaczamy płatkami migdałowymi. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, do lekkiego zezłocenia się płatków. Następnie mięso rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.