Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne danie z wykorzystaniem filetów z kurczaka. Ważne, by pianę z białek ubić tuż przed samym smażeniem i by nie przypiec zbyt mocno płatków migdałowych.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33875
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 347
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33875
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 347
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Składniki
Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na płaski talerz wsypujemy trochę mąki krupczatki. Na drugi talerz wsypujemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywno dodając do nich na początku szczyptę soli. Każdy kawałek mięsa otaczamy z obu stron w mące, nakładamy ubitą pianę z białek i otaczamy płatkami migdałowymi. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, do lekkiego zezłocenia się płatków. Następnie mięso rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.