Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka w porach

Filety z kurczaka w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48528

Dodano:

Odsłon: 2078

Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.

Składniki

  • 4 filety z udka kurczaka
  • 4 kawałki sera (1x1x4 cm)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 duże pory
  • olej rzepakowy do natłuszczenia naczynia
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy.

    Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki.

    Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek.

    Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze.
    Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń