Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2116
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 423
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1169
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32409
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2116
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 423
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1169
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32409
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy. Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek. Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze. Podajemy na ciepło.