Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Składniki
Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy. Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek. Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze. Podajemy na ciepło.