Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście i frytek, danie z dogrywki w "MasterChef Polska"
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164156
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 297
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 69
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164156
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 297
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 69
Składniki
Filety osuszyć i pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem. Z jajka, piwa i mąki wymieszać gęste ciasto naleśnikowe. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni. Filety posypać mąką, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Obrać ziemniaki, pokroić w słupki, włożyć do miski z zimną wodą. W rondlu lub frytkownicy rozgrzać olej. Frytki osuszyć papierowym ręcznikiem i smażyć porcjami w rozgrzanym oleju aby były złote i chrupiące. Odsączyć i posolić. Podawać z ćwiartką cytryny do skropienia ryby. Ja podałam z sosem z kiszonych ogórków, świetnie pasuje do ryby i jako dip do frytek.