Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger z dorszem i pesto z liści rzodkiewki.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 303
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3052
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 148
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 303
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3052
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 148
Składniki
Pesto: Liście rzodkiewki bardzo dobrze myjemy. Dodajemy obrany ząbek czosnku, olej, orzechy, sok z cytryny i przyprawy. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Zostawiamy do przegryzienia. Filety z dorsza obsypujemy solą i pieprzem. Maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Bułki przecinamy na pół, smarujemy pesto, kładziemy pomidora i opieczoną rybę i przykrywamy górną częścią bułki. Najlepiej podawać z frytkami.