Do góry

Dania główne Przepis na:

Fishburger z rzodkiewkowym pesto

Fishburger z rzodkiewkowym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 2381

Dodano:

Odsłon: 82

Burger z dorszem i pesto z liści rzodkiewki.

Składniki

  • Bułki - 2szt (dowolne)
  • Filet z dorsza - 2 kawałki po ok 100g
  • Jajko - 1szt
  • Mąka i bułka tarta do obtoczenia ryby
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Pomidor - 1 szt
  • Pesto:
  • Liście rzodkiewki z 1 pęczka
  • Orzechy włoskie - 1 garść
  • Oliwa lub olej - 1 łyżka
  • Sok z cytryny - 1 łyżka
  • Czosnek - 1 mały ząbek
  • Pieprz, sól, chilli
1-2 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Fishburger z rzodkiewkowym pesto

Przygotowanie

  1. Pesto:
    Liście rzodkiewki bardzo dobrze myjemy. Dodajemy obrany ząbek czosnku, olej, orzechy, sok z cytryny i przyprawy. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Zostawiamy do przegryzienia.

    Filety z dorsza obsypujemy solą i pieprzem. Maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Bułki przecinamy na pół, smarujemy pesto, kładziemy pomidora i opieczoną rybę i przykrywamy górną częścią bułki.

    Najlepiej podawać z frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 27 sierpnia Oj chetnie bym zjadla, uwazam ze fishburgery sa smaczniejsze od zwyklych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń