Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger z dorszem i pesto z liści rzodkiewki.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 18
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 18
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Składniki
Pesto: Liście rzodkiewki bardzo dobrze myjemy. Dodajemy obrany ząbek czosnku, olej, orzechy, sok z cytryny i przyprawy. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Zostawiamy do przegryzienia. Filety z dorsza obsypujemy solą i pieprzem. Maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Bułki przecinamy na pół, smarujemy pesto, kładziemy pomidora i opieczoną rybę i przykrywamy górną częścią bułki. Najlepiej podawać z frytkami.