Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger z dorszem i pesto z liści rzodkiewki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5464
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8813
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7647
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5229
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5464
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8813
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7647
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5229
Składniki
Pesto: Liście rzodkiewki bardzo dobrze myjemy. Dodajemy obrany ząbek czosnku, olej, orzechy, sok z cytryny i przyprawy. Całość miksujemy blenderem na gładką masę. Zostawiamy do przegryzienia. Filety z dorsza obsypujemy solą i pieprzem. Maczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Bułki przecinamy na pół, smarujemy pesto, kładziemy pomidora i opieczoną rybę i przykrywamy górną częścią bułki. Najlepiej podawać z frytkami.